Zoetermeer Vooruit pleit voor meer openbare toiletten

In Zoetermeer is het aantal openbare toiletten die voor iedereen toegankelijk zijn gering. Daardoor zijn er zelfs inwoners die niet meer buiten de deur komen, omdat zij geen gebruik kunnen maken van een voor iedereen toegankelijk toilet. Het gaat soms zelfs zover dat deze mensen, door het tekort aan toiletten in de directe omgeving, vereenzamen, omdat de stap naar buiten niet genomen kan worden.

In Nederland zijn veel mensen met blaas- en buikproblemen. Er zijn ongeveer 3,5 miljoen en ongeveer 1,8 miljoen kinderen onder 10 jaar die vaak onverwachts naar het toilet moeten. Dan hebben we het nog niet gehad over 1,2 miljoen diabetici die vaak een toilet nodig hebben om hun bloedsuiker te controleren. Als je dit afzet tegen 361 openbare voor iedereen toegankelijke toiletten en 204 urinoirs in heel Nederland, dan wordt het tekort in Zoetermeer goed in beeld gebracht.

Zoetermeer Vooruit vindt het echt nodig! Uitbreiding van openbare toiletten die voor iedereen toegankelijk zijn in het stadscentrum, bij elke renovatie van een winkelcentrum of bij het creëren van een nieuwe ontmoetingsplek en op wandelroutes zoals in het Westerpark en De Balij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen