Zoetermeer Vooruit: Fietsdepot vol – waar laten we de weesfietsen?

Juliette Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit)
Juliette Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit)
Foto: Zoetermeer Vooruit

“Voorheen werden de in Zoetermeer verkeerd en gevaarlijke gestalde fietsen en fietswrakken verwijderd en opgeslagen in het Fietsdepot Haaglanden. Op 8 juni 2015 heeft de raad besloten om in Zoetermeer een fietsdepot te openen omdat “door een fietsdepot in de gemeente Zoetermeer te realiseren, de dienstverlening richting de burger wordt vergroot. Het ongemak om de fiets uit Den Haag terug te halen c.q. te laten komen verdwijnt. Ook door een vermindering van het aantal verkeerd en gevaarlijk gestalde fietsen, alsmede door de verwijdering van het aantal weesfietsen en fietswrakken zal het gevoel van veiligheid in de buurt toenemen.”, zo schrijft Zoetermeer Vooruit in een nieuwe serie schriftelijke vragen.

In de jaarstukken van 2016 staat nog het volgende te lezen: “Het realiseren van een fietsdepot in Zoetermeer heeft geresulteerd in meer acties gericht op het verwijderen van gevaarlijk en verkeerd gestalde fietsen. Dit met resultaat een beter naleefgedrag door inwoners.”

Onlangs is ons echter ter ore gekomen dat het fietsdepot in Zoetermeer vol is waardoor er geen weesfietsen meer weggehaald worden. Voor weesfietsen in het Centrum van de stad is zelfs voor 1 december 2018 geen actie te verwachten.

Zoetermeer Vooruit heeft hierover de volgende vragen aan het college:

  1. Is het college bekend met het probleem van het volle fietsdepot?
  2. Kan het college aangeven waardoor het fietsdepot zo vol staat? Worden er meer weesfietsen verwijderd? Worden er meer weesfietsen achtergelaten? Wat is hier aan de hand?
  3. Kan het college aangeven wat de procedure is voor fietsen opgeslagen in het fietsdepot? Welke fietsen worden van de straat gehaald, hoe lang worden ze bewaard, wat gebeurt er als ze niet afgehaald worden etc.
  4. Ziet het college mogelijkheden om het fietsdepot te vergroten of er op een andere wijze voor te zorgen dat weesfietsen alsnog op korte termijn verwijderd kunnen worden?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen