Zoetermeer Vooruit vindt extra kosten wethouder onduidelijk

Foto: Gemeente Zoetermeer

De fractie van Zoetermeer Vooruit heeft al eerder vragen gesteld over de kosten voor de zesde (extra) wethouder. Nu herhaalt de fractie deze vragen schriftelijk.

Zoetermeer Vooruit schrijft: “In onze reactie op het concept-coalitieakkoord op 22 mei jl. hebben we het al gevraagd (“…In dat kader zijn we erg benieuwd naar het kostenplaatje voor de extra 6e wethouder…”) en vanwege het uitblijven van een reactie hebben we het op 29 mei opnieuw aan de orde gesteld (“…We vinden het jammer, dat we geen antwoord hebben gekregen op de vraag, hoeveel een extra zesde wethouder, inclusief ambtelijke ondersteuning en dergelijke, ons eigenlijk kost…”). We hebben dus meermalen gevraagd wat de kosten zouden zijn maar daar hebben wij nooit antwoord op gekregen, vandaar de volgende vragen via deze officiële weg.

De volgende vragen stellen de raadsleden aan het college van B&W:

  1. Kan het college aangeven hoeveel kosten er gemoeid zijn met de inzet van een zesde wethouder? Zowel de directe kosten (zoals salaris en overige vergoedingen en afdrachten) als indirecte kosten (zoals bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, kosten voor ambtelijke ondersteuning, vervoerskosten, werkplek, eventuele rechten op wachtgeld en dergelijke).
  2. Graag een overzicht per jaar en een overzicht voor de volledige periode van vier jaar.
  3. Kan het college aangeven waarom een herinrichting van de bestuursvleugel een investering van € 90.000 vraagt als wethouders geen eigen kamer hebben?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen