Zoetermeer Vooruit: Wonen met dementie

Juliette Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit)
Juliette Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit)
Foto: Zoetermeer Vooruit

“Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan dementie.”, dat stelt de fractie van Zoetermeer Vooruit.

“De Zoetermeer Vooruit-fractie is dementievriendelijk; alle leden van de fractie hebben de training met succes doorlopen. Het behoeft dan ook geen nadere uitleg dat we ons inzetten voor mensen met dementie. Niet alleen voor de mensen zelf maar ook voor hun mantelzorgers en de medewerkers van de eventuele verpleeghuizen waar zij in komen te wonen. In deelgebied Zenobia wil de gemeente een gebouw met zorgeenheden realiseren waar dementerende mensen verpleegd kunnen worden. Dura Vermeer en zorgaanbieder Cardia maken hiervoor een plan. Dat steunen wij uiteraard van harte.”, zo schrijft Juliette Meurs-Troch in de vragen die schriftelijk gesteld worden.

In de vragen spreekt Zoetermeer Vooruit bezorgdheid uit over  het ontwerp van het gebouw. Met name de lange gang met aan beide zijden smalle kamers, het ontbreken van een aantal meerpersoonskamers en de bouwkundige invulling van het gebouw worden in de vragen genoemd.

“Niet exclusief maar zeker ook kijkend naar de ligging en de grootte van de kamers als ook naar de inrichting van het gebouw als geheel met als doel een huis te creëren waar het goed toeven is voor mensen met dementie (en eventueel hun partner) en waar medewerkers goed, veilig en verantwoord hun werk kunnen doen.”, zo besluit de fractie de gestelde vragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen