Véronique Frinking benoemd tot fractievoorzitter CDA Zoetermeer

Véronique Frinking (CDA)
Foto: CDA Zoetermeer

De Zoetermeerse CDA-fractie heeft deze week unaniem Véronique Frinking benoemd tot fractievoorzitter. Frinking neemt de voorzittershamer over van Ingeborg ter Laak, die dinsdag werd benoemd tot wethouder zorg, welzijn en sport en verenigingen.

“Ik ben heel trots op het vertrouwen van de CDA-fractie,” aldus Frinking. “Ik ga me de komende jaren als fractievoorzitter dan ook volledig inzetten voor de inwoners van Zoetermeer, prioriteit geven aan de belangen van gewone mensen.”

“Wij als CDA-fractie moeten de inwoners van Zoetermeer serieus nemen in hun zorgen,” vindt Frinking. “Het CDA zit nu we in het college en dat betekent dat we ook daadwerkelijke iets doen aan het verminderen van die zorgen. De ondertitel van het coalitieakkoord is voor ons belangrijk: zorgen dat onze inwoners zich thuis in de wijk voelen.”

Véronique Frinking (CDA)

Het gaat altijd over mensen

Véronique Frinking is 56 jaar en woont sinds 1990 in Zoetermeer. Ze werkt als programmamanager en leidinggevende bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Frinking is getrouwd en heeft 2 volwassen kinderen. Ze is al meer dan 25 jaar lid van het CDA en sinds 2012 verbonden aan de CDA-fractie in Zoetermeer. “Vanaf 2014 ben ik commissielid in de gemeenteraad. Het is ontzettend leuk om alle kanten van de stad te leren kennen. Van een kruispunt in de buurt tot aan het vaststellen van onze ideeën over bijvoorbeeld de Holland Outlet Mall,” aldus Frinking. “Eigenlijk gaat het altijd over de mensen in Zoetermeer, ook al praten we over bestemmingsplannen, of over het bouwen van extra woningen, of over het groen in de stad. Voor mij is de belangrijkste vraag: Waar kunnen we als CDA verbinden en waar kunnen we het verschil maken voor de gewone mensen in Zoetermeer.”

Reacties

article
17707
Véronique Frinking benoemd tot fractievoorzitter CDA Zoetermeer
De Zoetermeerse CDA-fractie heeft deze week unaniem Véronique Frinking benoemd tot fractievoorzitter. Frinking neemt de
https://zoetermeer.nieuws.nl/politiek/17707/veronique-frinking-benoemd-tot-fractievoorzitter-cda-zoetermeer/
2018-06-01T15:24:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2018/06/01152345/V%C3%A9ronique-CDA.jpg
Nieuws, Politiek