Zoetermeer Vooruit wil snelle sloop Dutch Water Dreams voorkomen

Juliette Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit)
Juliette Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit)
Foto: Zoetermeer Vooruit

In schriftelijke vragen aan het college stelt de fractie van Zoetermeer Vooruit dat Dutch Water Dreams gesloopt wordt zonder dat daar een vergunning voor is.

Fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch verwijst naar antwoorden op eerder gestelde vragen. Zij stelt de vraag: “Vind het college het niet vreemd dat op 22.12.17, bij de beantwoording van onze vragen van 16.11.17, gemeld wordt dat er geen sloopvergunning is maar dat deze blijkbaar wel op 20.12.17 is afgegeven? Hoe verklaart het college dit?”

Ook worden er vraagtekens gezet bij het snel (binnen zes dagen) afgeven van een sloopvergunning. Zoetermeer Vooruit suggereert verder dat het college mogelijk al op de hoogte was dat de gehele achterste helft, inclusief de flowriders gesloopt gaan worden. Het is niet expliciet verboden om een gebouw deels te slopen en de weersdichte buitenzijde (aan de westkant) open te breken zonder de vergunningen voor herstel verworven te hebben, maar het roept bij de fractie van Zoetermeer Vooruit wel vragen op over de intenties van de ondernemer en doet ons onmiddellijk denken aan de openbare veiligheid, waaronder windvastheid en instortingsgevaar.

Zoetermeer Vooruit ziet een duidelijke rol voor Dutch Water Dreams in de promotie van Zoetermeer en om mensen van buiten de stad naar Zoetermeer halen. “Dutch Water Dreams was een wildwaterbaan van olympisch niveau en hét surfcentrum in Zoetermeer. Vanuit heel het land kwamen de watersporters hier om te trainen. Om dan een sloop-zonder-bouwplan toe te staan aan een niet-transparante ondernemer, die een maand eerder nog blijk gaf de voorschriften niet te hanteren, lijkt een opmaat voor nog meer onbeheersbaarheid in de ontwikkelingen in het Van Tuylpark. En dat is toch iets wat we met z’n allen niet moeten willen. Omdat het anders kan!”, schrijft de fractie aan het college.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen