Zoetermeer Vooruit: Boulodrome on hold?

Foto: Zoetermeer Vooruit

Onlangs is Zoetermeer Vooruit aangesproken door de Jeu de Boulesclub Zoetermeer (JBCZ) over de samenwerking met en toezeggingen door de gemeente in relatie tot hun beoogde nieuwbouw.

Reeds 2 jaar is de Jeu de Boules Club Zoetermeer in voorbereiding en in onderhandeling met de gemeente om een nieuw Boulodrome te bouwen in het Vernėdepark te Zoetermeer. De bouw zou eind maart 2018 worden gestart en vanaf de maand februari waren zij bezig het bestaande gebouw te ontmantelen, dat inmiddels ook verkocht is.

Zoetermeer Vooruit heeft hierover de volgende vragen gesteld aan het college:

  1. Is het college bekend met dit project?
  2. Klopt het dat de Jeu de Boulesclub Zoetermeer (JBCZ) gevraagd is te wachten met de nieuwbouw? Zo ja, wanneer is dit verzoek gedaan en wat is de reden van dit verzoek geweest?
  3. Klopt het dat erover gesproken is dat de gemeente Zoetermeer de Jeu de Boulesclub Zoetermeer schadeloos stelt voor gemaakte en verwachte kosten wanneer de bouw van de nieuwe accommodatie voor een jaar wordt uitgesteld? (Hieronder vallende het renoveren van de bestaande hal, schadeloosstelling van de koper van de oude hal, hypothecaire kosten en overige bijkomende kosten.) En is dit ook daadwerkelijk toegezegd?
  4. Klopt het dat erover gesproken is dat, indien er geen gedwongen verplaatsing plaats hoeft te vinden, het nieuwe Boulodrome, indien gewenst, wordt gebouwd door de gemeente Zoetermeer, op kosten van JBCZ en dat de gemeente JBCZ in dit geval schadeloos stelt indien de kosten van de nieuw te bouwen hal hoger uitvallen dan de oorspronkelijke investering? En is dit ook daadwerkelijk toegezegd?
  5. Is het college ervan op de hoogte dat de JBCZ in juni wil starten met de nieuwbouw, waarvoor inmiddels een omgevingsvergunning is verleend, een aannemer klaar staat en de benodigde materialen klaar liggen?
  6. Is het college zich ervan bewust dat de JBCZ bij uitstel geconfronteerd wordt met behoorlijke herstelwerkzaamheden van de huidige hal? Kosten die op dit moment nog niet te overzien zijn. Zijn daar afspraken over gemaakt met de JBCZ?
  7. Welke concrete afspraken zijn er met de JBCZ gemaakt in relatie tot het al dan niet uitstellen van de nieuwbouw en het al dan niet op de huidige of een andere locatie bouwen van hun Boulodrome?
  8. Realiseert het college zich dat al deze onzekerheden invloed hebben op het enthousiasme van de vrijwilligers en dat dat zijn weerslag heeft in de mate waarin zij bereid zijn zich nog in te zetten voor de club? In dat kader: wanneer denkt het college de onrust bij de Jeu de Boulesclub Zoetermeer weg te kunnen nemen en duidelijkheid te kunnen scheppen over hun toekomst en de bouw van hun nieuwe Boulodrome?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen