Vooruit on Tour

Foto: Zoetermeer Vooruit

Vrijdag 4 mei is de fractie van Zoetermeer Vooruit van 13:00 tot 15:00 uur weer te vinden in de lunchroom van het Stadhuis-Forum. Zoals iedere week vrijdag strijken fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch en raadslid Yvonne Bink-Winterkamp ergens in Zoetermeer neer om in gesprek te gaan met de inwoners van de stad.

“Sinds september vorig jaar houden we al een wekelijks spreekuur voor de stad. In eerste instantie op een vaste locatie in de Dorpsstraat maar sinds december zitten we op wisselende locaties om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om hun vraag te stellen, idee te opperen of gewoon om persoonlijk kennis te maken of een kletspraatje te houden. Ons motto is niet voor niets: We zijn er voor u. Omdat het anders kan!” aldus Juliette Meurs.

Zoetermeer Vooruit streeft ernaar zo laagdrempelig mogelijk te zijn, vandaar dat zij door de stad toeren. Door de wisselende locaties komen ze zoveel mogelijk bij iedereen wel een keer in de buurt. De gesprekken zijn voor de raadsleden onderwerpen die zij aan de orde stellen in de raadsvergaderingen, aanleiding voor vragen die ze aan het college of ambtenaren stellen of gewoon goede ideeën of zorgen die op een andere manier worden opgepakt. “Zoetermeer Vooruit is ombudsman, bruggenbouwer en schatbewaker tegelijk. Althans, zo zien wij onze rol.” licht Juliette Meurs toe. “De gesprekken met de inwoners zijn dan ook erg waardevol voor ons omdat zij de ervaringsdeskundigen zijn. Wij hebben niet de illusie dat wij alle wijsheid in pacht hebben maar we zijn er van overtuigd dat we samen met de inwoners en organisaties en bedrijven in de stad wel Vooruit kunnen komen. Het is ook bijzonder fijn te merken dat een goed gesprek of een doorverwijzing soms al veel kan bijdragen aan het welzijn van mensen.”

Weer of geen weer, Vooruit on Tour gaat altijd door. Waar Vooruit on Tour, wanneer te vinden is, staat op hun website (www.ZoetermeerVooruit.nl/events) en hun Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen