Overweldigend succes takkenroute

Foto: Zoetermeer Vooruit

Het is voor vele Zoetermeerders een bekend probleem. Je hebt de tuin gesnoeid en veel meer GFT-afval dan dat je in de container kwijt kan. Helemaal in de ‘snoeimaanden’ april en oktober zorgt dit voor lastige situaties. Zoetermeer Vooruit kwam met een oplossing voor dit probleem. In de maanden april en oktober zal de gemeente extra GFT-afval ophalen door middel van een ‘takkenroute’.

De bedoeling van de gemeente was om de reguliere grofvuil ophaaldag te vervangen door een route waarbij in voor- en najaar het snoeiafval uit tuinen opgehaald zou worden. Het blijkt echter zo’n groot succes dat er alsnog een aparte takkenroute gereden gaat worden naast de reguliere grofvuil ophaalroute.

Fractievoorzitter Zoetermeer Vooruit (Juliette Meurs-Troch) zegt hierover het volgende. “De takkenroute zou een proef zijn om te beoordelen of hier wel animo voor zou zijn. We zijn dan ook heel blij dat de animo dermate groot blijkt te zijn dat de takkenroute uitgevoerd gaat worden als extra ophaalmoment. Daaruit blijkt ook wel dat we de inwoners met een tuin hier een groot plezier mee doen. Het kan bijna niet anders dan dat dit ook de komende jaren in de planning van de ophaaldienst standaard opgenomen gaat worden. Voor het najaar hebben we nog de suggestie om naast de bladkorven bundels takken toe te staan, maar dat zullen we met de gemeente moeten afstemmen. Vooralsnog zijn we tevreden met de uitvoering van ons voorstel.”

Inwoners kunnen tot 18 april bellen met 14079 om een afspraak te maken. De takken mogen dan gebundeld aan de straat worden gelegd mits de takken niet langer zijn dan 1,5 meter en niet zwaarder dan 30 kilo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen