Zó! oversteken gaat niet

In geel het gewenste voetpad. In rode stippels de route zoals nu gelopen moet worden.
In geel het gewenste voetpad. In rode stippels de route zoals nu gelopen moet worden.
Foto: Zó! Zoetermeer

Zó! Zoetermeer stelt in schriftelijke vragen aan de orde dat het oversteken met rolstoelen die vanaf het Fregat verplaatsen naar het LangeLand ziekenhuis gedwongen worden twee maal overstelen. Dat kan echt niet volgens de partij.

Schriftelijke vragen

De fractie schrijft in de schriftelijke vragen het volgende:

Zó! Zoetermeer is benaderd door een vrijwilligerscoördinator van de Zonnebloem vanwege de volgende kwestie:

Vrijwilligers die hoogbejaarden vanaf het Fregat in rolstoelen verplaatsen naar het LangeLand ziekenhuis, naar Vivaldi en regelmatig ook naar de Gondelkade worden op weg daarheen bij de Zijdewerf gedwongen om tweemaal extra over te steken. Vooral op tijden dat de schooljeugd af en aan gaat (fietsen en auto’s) is het daar behoorlijk druk en geen pretje omdat de jongelui niet allemaal even veel respect voor de zebra hebben, om het maar voorzichtig te zeggen.

Vanuit de Fregatkade gezien is rechts aanhouden niet mogelijk. Er is daar wel een olifantpaadje maar dat is niet te doen met een geduwde rolstoel. Dus moet men twee maal oversteken. Daar komt nog bij dat op het linkergedeelte – waar men nu noodgedwongen moet lopen – er platen liggen die het rijden met een rolstoel een echte uitdaging maken. Die platen liggen daar al jaren zogenaamd ’tijdelijk’ te zijn. Als het regent is het onder het viaduct vaak ook nogal een gedoe omdat zich daar dan grote groepen scholieren ophouden.

Hieronder en op de volgende pagina treft u wat beelden aan.

Wij hebben hierover de volgende vragen:

  1. Kunnen op korte termijn die platen van de stoep weggehaald worden? Indien ze nog ergens voor worden gebruikt: tot wanneer moet dat duren? Kan het iets rolstoelvriendelijker?
  2. En de belangrijkste vraag: De situatie is voor niemand fijn, ook niet voor mensen met kleine kinderen en voor mensen met rollators. Kan er gezorgd worden voor de construc-tie van een voetpad aan de kant van de benzinepomp tot aan het Senecapad? Het betreft dus het uitbreiden van het olifantpaadje.
Olifantpaadje
In geel het gewenste voetpad. In rode stippels de route zoals nu gelopen moet worden.
De stoep is met die platen een uitdaging voor duwrolstoelen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen