Zoetermeer Vooruit: Gassen in liften Mandelabrug

Foto: Zoetermeer Vooruit

Zoetermeer Vooruit stelt in schriftelijke vragen dat inwoners met brommers en scooters de liften van de mandelabrug ingaan en dat sommige mensen het dan leuk vinden om even flink te gassen. Dat leidt volgens de partij tot problemen.

In de schriftelijke vragen die de fractie stelt verwoorden zij het als volgt:

Onlangs is Zoetermeer Vooruit in gesprek geraakt met inwoners in het Stadshart. Daar werd ons verteld dat er nog steeds een probleem is met de liften van de Mandelabrug. Inwoners gaan met brommers en scooters de liften in en sommige mensen vinden het dan leuk om even flink te gassen. Wij begrijpen dat het stoer kan zijn, maar mensen die hierna gebruik maken van de lift hebben er last van.

Zoetermeer Vooruit heeft hierover de volgende vragen aan het college,

1. Mogen scooters en bromfietsen nu wel of geen gebruik maken van de liften op de Mandelabrug? Zo ja, zijn er afspraken gemaakt over het gebruik van de lift, bijvoorbeeld motor uit?
2. Is het college bereid actie te ondernemen om bromfietsen en scooters te weren uit de liften? En met draaiende motor op de brug?
3. Verder vind je op de brug verschillende borden, vaak verscholen op onhandige, onlogische plaatsen. Kunt u de bebording opnieuw beoordelen en zo nodig aanpassen?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen