CDA Zoetermeer voert wijkgerichte verkiezingscampagne

Foto: PR CDA Zoetermeer

Het CDA gaat wijkgericht campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Dit maakte afdelingsvoorzitter Jan-Renger Harwig afgelopen zaterdag bekend op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij bij ‘Smaak & Vermaak’ in de Dorpsstraat.

Het lokale CDA wil met deze aanpak meer kiezers trekken. Op dit moment heeft de partij vier zetels in de gemeenteraad. Het verkiezingsprogramma is klaar en staat nu op de website van CDA Zoetermeer. Op de kandidatenlijst prijken bij de eerste tien zeven nieuwe namen. De huidige fractievoorzitter Ingeborg ter Laak is lijsttrekker. De fractieleden Veronique Frinking en Klaasjan de Jong bezetten plek 2 en 3.

Harwig: ”Ons programma heeft als titel ‘Zoetermeer, een stad om je thuis te voelen: voor de toekomst van onze kinderen’. De weken voorafgaande aan de verkiezingen gaan we folders huis-aan-huis bezorgen op 20.000 adressen. Dat is een flinke logistieke operatie waarvoor we veel vrijwilligers gaan inzetten”.

In bijeenkomsten met leden, andere geïnteresseerden en gesprekken met organisaties in Zoetermeer hebben we onder meer de wensen die in de wijken leven geïnventariseerd. Op de algemene ledenvergadering zijn vervolgens concrete actiepunten vastgesteld. Zo staat het CDA voor behoud van een goede en voor iedereen toegankelijke ijsbaan en een (buiten-)zwembad. “We hebben er alle vertrouwen in dat deze aanpak voor de verkiezingen aanslaat bij de burgers en het CDA een nog steviger positie geeft”, zegt Harwig.

Centrale thema’s

Het programma bevat naast lokale punten ook centrale thema’s waarmee het CDA duidelijk herkenbaar wil blijven voor de inwoners. In een samenleving waar eigen belang soms hoogtij lijkt te vieren, gelooft de partij dat ook Zoetermeerders steun geven aan elkaar en deze ontvangen in tijden van nood (solidariteit). Het CDA blijft oog hebben voor de toekomst van de omgeving (rentmeesterschap) en wil blijven bijdragen aan de maatschappij (gespreide verantwoordelijkheid). Daarbij wil de partij een overheid die de grenzen, die we met elkaar hebben afgesproken, ook daadwerkelijk handhaaft (publieke gerechtigheid).

Het CDA wil de erfenis van onze ouders op een respectvolle wijze doorgeven aan onze kinderen, de inwoners in de stad zoveel mogelijk zelf het initiatief laten nemen voor activiteiten en deze laten ondersteunen door de overheid. Het CDA wil het luisterend oor zijn voor de inwoners van Zoetermeer; evenwicht zoeken tussen economie en emotie; grenzen aangeven tussen jezelf en de anderen; diepgang zoeken door reflectie en betekenis geven.

Het verkiezingsprogramma is te lezen op: www.CDA.nl/Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen