CDA: ‘Opheldering over ijsafspraken SilverDome en gemeente’

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De CDA-gemeenteraadsfractie is verheugd en opgelucht dat vanaf maandag 13 november de kunstijsbaan van SilverDome weer open is voor de Zoetermeerse ijssportverenigingen.

De heropening is de uitkomst van een rechtszaak die door de gemeente tegen de exploitant was aangespannen. Het CDA wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe het überhaupt tot sluiting kon komen en heeft dan ook schriftelijke vragen gesteld.

Signalen van ijssportverenigingen

Volgens CDA-commissielid Charlotte Hensen-Lok heeft het college adequaat gehandeld door via de rechter een heropening van de baan af te dwingen. ‘Maar we willen graag nog opheldering over de totale gang van zaken. Want de ijssportverenigingen gaven al eerder signalen dat er te weinig ijs beschikbaar was, blijkt uit hun brandbrief.’

Behoud waardevolle voorzieningen

De CDA-fractie wil graag weten wat er met deze signalen is gedaan. Hensen-Lok: ‘We vragen ons af waarom het uiteindelijk tot sluiting kwam, terwijl de exploitant nog contractuele verplichtingen tegenover de gemeente had. Wij horen graag van het college welke afspraken er precies waren over de levering van ijs. Want het CDA wil dat waardevolle voorzieningen – in dit geval de kunstijsbaan – behouden blijven voor onze inwoners.’

Rechtszaak om sluiting

SilverDome sloot de kunstijsbaan afgelopen zomer nadat benodigde reparaties te duur bleken. Omdat de ijsverenigingen van SilverDome afhankelijk zijn voor de uitoefening van hun sport stapte het college naar de rechter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen