Iván Beij verkozen tot lijsttrekker SP Zoetermeer

Foto: SP

Iván Beij is op dinsdag 19 september door de leden van de Zoetermeerse SP verkozen tot lijsttrekker. De 29-jarige huidige vice-fractievoorzitter van de lokale SP zal zijn partij aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. “Ik ben erg trots dat onze leden het vertrouwen in mij hebben uitgesproken. Het is echt een eer” zegt de nieuwe lijsttrekker.

Voor Beij is het de eerste keer dat hij deze prominente rol mag vervullen. Plankenkoorts kent hij echter niet. “Ik heb er nu een volledige periode als raadslid op zitten en dit smaakt absoluut naar meer. Ik voel me goed in het debat en kijk er naar uit om in aanloop naar de verkiezingen de degens te kruisen met de andere partijen’’ zegt Beij.

Opvolger Westhoek

Beij volgt Daniël Westhoek op, die na 11 jaar de gemeenteraad van Zoetermeer gedag zegt. “Het is niet makkelijk om iemand als Daniël op te volgen. We hebben de afgelopen verkiezingen een mooie uitslag neergezet met hem als politiek leider. Als iemand met zoveel kunde en kennis wegvalt is dat lastig. Maar hij heeft mij de kneepjes van het vak goed geleerd hoor, ik ben klaar voor de strijd” besluit Beij.

Kandidatenlijst

In oktober stellen de leden van de Zoetermeerse SP het lokale verkiezingsprogramma en de rest van de kandidatenlijst vast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen