Zoetermeer Vooruit verbijsterd over plan Zilverster

Yvonne Bink-Winterkamp
Yvonne Bink-Winterkamp
Foto: Redactie Zoetermeer

Maandagavond tijdens de commissievergadering Stad heeft Zoetermeer Vooruit in plaats van aandachtspunten mee te geven aan de wethouder veel vragen gesteld over de voorgenomen bouw van 18 woningen aan de Voorweg 115.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn de woningen al verkocht. De commissie Stad bleek gisteravond nog veel vragen te hebben over de procedure.

Vreemde zaak

Zoetermeer Vooruit blijft het een vreemde zaak vinden dat de locatie Voorweg 115 als een postzegelbestemmingsplan uit het raadsvoorstel van 4 januari 2016 wordt gehaald. In dit raadsvoorstel staat expliciet aangegeven dat dit beleid wordt doorvertaald naar een bestemmingsplan voor heel de Voorweg. Zoetermeer Vooruit heeft ook moeite met het coördinatiebesluit. Het is logischer als er eerst een bestemmingsplan wordt ingediend en daarna een omgevingsvergunning wordt aangevraagd. Op die manier loop je als gemeente ook geen leges mis.

Participatie en samenspraak

Tijdens de commissievergadering waren er ook nog veel vragen over de participatie en samenspraak van omwonenden en vragen over duurzaamheid. Helaas gaf de wethouder aan geen antwoorden te kunnen geven op al de vragen die gesteld waren door de commissie. De wethouder gaf aan met een memo naar de raad te komen, raadslid Yvonne Bink-Winterkamp geeft aan verbijsterd te zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen