Centraal Park Zoetermeer

Foto: Zoetermeer Vooruit

Afgelopen maandag is in de raadvergadering gesproken over het Centraal Park Zoetermeer. Zoetermeer Vooruit is een groot voorstander van het Centraal Park en is blij dat de gemeenteraad het plan heeft aangenomen. De Visie is tot stand gekomen door uitgebreide samenspraak. Het plan bevat zeven deelgebieden die in verschillende fases worden uitgevoerd.

In het raadsvoorstel wordt de visie geschetst hoe het Centraal Park Zoetermeer vorm kan krijgen. Dit na een uitgebreide samenspraak procedure. Er is een enquĂȘte gehouden, de You Mee app is ingezet en er waren samenspraak bijeenkomsten waar het plan ter inzage lag.

Samenspraak

Dit alles is gebundeld en in een breed samengestelde werkgroep besproken. Uit het samenspraaktraject is de Visie Centraal Park ontstaan. Raadslid Yvonne Bink-Winterkamp van Zoetermeer Vooruit heeft daarom de keuze gemaakt om geen amendementen en moties in te dienen of te steunen. Er is namelijk afgesproken dat er voor elk deelgebied een voorstel naar de gemeenteraad komt.

Deelgebieden

De zeven deelgebieden zijn, Dorpsstraat-West, Nicolaasplein, Dobbe-eiland & Dobbepark, Marktplein/ Zuidwaarts, Marseillepad, Park Palenstein en Vuurtorenplein. Voor al deze gebieden is een wensbeeld samengesteld ook zijn er aanbevelingen. Eerst komt er een raadsvoorstel voor Markt 10, Markt en het Dobbegebied naar de raad. Zoetermeer Raadslid Bink zegt uit te kijken naar de realisatie van het plan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen