VVD wil project HOM afronden

Holland Outlet Mall (impressietekening Provast)
Holland Outlet Mall (impressietekening Provast)
Foto: Provast

De VVD is teleurgesteld dat de komst van de Holland Outlet Mall (HOM) ver weg lijkt. Nu eigenaar Provast zich heeft teruggetrokken en de eigenaren zich opnieuw gaan bezinnen wil de VVD het project HOM afronden. De VVD zet zich nu in om Zoetermeer zonder HOM te laten groeien.

“De VVD is altijd heel duidelijk geweest over de voorwaarden van de komst van de HOM. Verkeer, parkeren, milieu-issues en een goede verbinding met het Stadshart waren altijd voorwaarden voor zo’n project. Helaas heeft het project nu Provast zich heeft teruggetrokken weinig toekomst. Daarom moeten we de werkzaamheden van de HOM afronden en leren van het traject.” Aldus Lisette Meijer, raadslid en vice-fractievoorzitter van de VVD Zoetermeer.

Problematiek oplossen

Ondanks dat het project HOM lijkt gestopt, wil de VVD de parkeerproblematiek in de Leyens nauwlettend in de gaten houden. In eerdere debatten diende de VVD moties in om de problematiek op te lossen. Deze blijven voor de VVD staan.

Blijvende ambitie voor groei, verkeer en ondernemen

Meijer: “De resultaten van de onderzoeken van het HOM mogen niet in de kast blijven liggen; de verkeers- en parkeerproblematiek blijft ook zonder de HOM bestaan. Komende tijd moet de gemeente deze problemen aanpakken. Zo zijn de verrichte werkzaamheden niet voor niets geweest.”

Ambitieuze gemeente

De VVD hoopt komende tijd op een ambitieuze gemeente. Meijer: “Als we als bestuur Zoetermeer verder willen brengen, moeten we dit soort projecten niet schuwen. Zoetermeer moet focussen op groei, niet alleen in aantallen, maar ook in kwaliteit. De gemeente moet ambitieus blijven en blijven balanceren tussen sturen en vaart maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen