D66 blij met verduurzamen schoolgebouwen

Foto: D66 Zoetermeer

D66 is blij met het voorstel van het college van B&W aan de raad om budget ter beschikking te stellen om de nieuwe school, het Integraal kindcentrum Annie MG Schmidt aan de Nesciohove, energieneutraal te bouwen. Ook investeert het college tot tevredenheid van de Democraten in het Integraal kindcentrum Het Zwanennest aan de Vlasakker. Daar wordt het energiegebruik met 50 % terug gebracht.

De komende jaren gaat de gemeente miljoenen investeren in de duurzaamheid van schoolgebouwen. Nieuwe scholen worden alleen nog energieneutraal opgeleverd. En bestaande scholen moeten minstens de helft minder energie gaan verbruiken.

Scholen en sport accommodaties

Hiermee geeft het college gevolg aan het streven van D66 om alle gebouwen in de stad, waar de gemeente invloed op heeft, energie zuiniger te maken. Naast gemeentelijke gebouwen gaat het onder meer over scholen en sport accommodaties.

IKC Zwanennest aan de Vlasakker wordt gerenoveerd en het energieverbruik met 50 % verminderd

D66 raadslid Peter Vergers: “We vinden het heel belangrijk dat Zoetermeer de verduurzaming van de stad actief aanpakt. En inzet op energieneutraal bouwen. Ook als een gebouw toe is aan groot onderhoud, is dat een prima moment om ook energiebesparende maartregelen te overwegen en mee te nemen.“

Energieneutraal

Een energieneutraal schoolgebouw heeft als extra voordeel dat er een goed binnenklimaat is met de juiste luchtvochtigheid. Daardoor zijn de schoolgaande kinderen fitter en kunnen betere leerprestaties leveren.

Met deze investeringen wordt zowel aan het onderwijs als aan duurzaamheid een bijdrage geleverd. Beide onderwerpen staan bij D66 hoog in het vaandel. In de raadsvergadering van 11 september 2017 wordt er in de gemeenteraad over het voorstel gestemd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen