D66 zet zich in voor freerunners

Foto: D66 Zoetermeer

D66 heeft zich altijd sterk gemaakt voor een bruisend Stadshart. De Warande is echter al jaren een doorn in het oog. D66 had opgeroepen om de structurele leegstand aan de Warande aan te pakken, zoals door kansen te geven aan startups en maatschappelijke initiatieven. In een tweede D66 motie werd het College van B&W gevraagd te zorgen voor horeca aan de overzijde van deze Stadstuin. Het College heeft hieraan gehoor gegeven. Wel vindt D66 dat de freerunners hun plekje in de Stadstuin moeten behouden of elders iets krijgen aangeboden.

Concreet plan Warande

“Er ligt nu een concreet plan van het College op tafel voor meer bruis in de Warande,” licht D66 raadslid Jamila Bakkers toe, “er komen verschillende kleine winkels onder de vlag van ID-Plaza waar studenten van het ID-College de kans krijgen om de kennis uit hun opleiding in de praktijk in te zetten. Een mooi voorbeeld hoe het onderwijs gelinkt wordt aan de arbeidsmarkt.”

Horeca aan zonzijde

De fractie van D66 is ook verheugd dat het College tegelijkertijd wil zorgen voor horeca aan zonzijde van het Stadspark. “Dat idee hebben wij ook geopperd,” aldus D66 raadslid Willem Bos, “al meer dan twintig jaar is het daar een dooie boel. De CRI als eigenaar van dat pand hield tegen dat er iets mocht komen. Nu blijkt er toch op ons verzoek bereidheid om horeca toe te staan op de begane grond. Dat juichen wij toe.Maar wij willen ook een plekje voor de freerunners.”

Freerunners betrekken bijplannen

Sinds enkele jaren maken ook de freerunners met hun lenige voeten- en armenwerk gebruik van de balustrades en plateaus bij het CRI pand. D66 heeft de freerunners in contact gebracht met de wethouder. Deze laatste heeft te kennen gegeven dat de freerunners bij de plannen worden betrokken en dat in goed overleg naar een structurele oplossing wordt gezocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen