Van der Tol (GroenLinks) stopt na verkiezingen

Foto: GroenLinks Zoetermeer

Vlak voor de sluiting van de inschrijvingstermijn voor de kandidatenlijst van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 heeft Marcel van der Tol, de huidige fractievoorzitter van GroenLinks Zoetermeer, bekend gemaakt dat hij zichzelf niet kandidaat zal stellen voor een verkiesbare plaats.

Marcel van der Tol: “Nu het moment naderbij komt, waarbij ik moet beslissen of ik wil opgaan voor nog een raadsperiode als raadslid, ben ik tot de conclusie gekomen dat het beter is dat ik dat niet ga doen.

Met de combinatie van raadslidmaatschap, later in deze periode fractievoorzitter, een drukke baan, het schrijven en de publicatie van een boek over mijn hobby, en een leven met chronische pijnklachten, heb ik merkbaar teveel van mijzelf gevraagd. Met name in de kleine en ambitieuze fractie als GroenLinks nu heeft, ben je minstens één keer per week woordvoerder voor een onderwerp. Daarnaast ben je voortdurend, weg of onderweg voor allerhande informatieve bijeenkomsten en werkbezoeken. Hoewel ik van mijn thuisfront altijd alle steun en liefde heb gehad om dit werk uit te kunnen voeren heb ik mijzelf te vaak te weinig rust gegund voor alle andere zaken die in het leven belangrijk zijn.

Ik vind het een eer en ik ben er ook trots op dat ik nu namens mijn partij volksvertegenwoordiger ben. Ik ben ook vastbesloten om in ieder geval deze raadsperiode af te maken. Er zijn nog steeds heel veel dingen, die ik voor Zoetermeer en haar inwoners zou willen verbeteren. Hoewel het goed mogelijk is dat ik over pakweg een half jaar spijt heb van dit besluit, zie ik mijzelf op dit moment niet nog eens een raadsperiode van vier jaar voltooien. Het is daarom beter om mijzelf nu niet verkiesbaar te stellen.”

Marcel van der Tol, werd in oktober 2012 commissielid in de fractie van GroenLinks. Bij de gemeenteraadsverkiezing van maart 2014 werd hij als tweede kandidaat op de lijst raadslid voor GroenLinks. Begin oktober 2015 volgde hij Jakobien Groeneveld op als fractievoorzitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen