Raadsleden Zó!, GroenLinks, CDA, CU/SGP en SP willen HOM op de agenda

Holland Outlet Mall (impressietekening Provast)
Holland Outlet Mall (impressietekening Provast)
Foto: Provast

Gezamenlijk trekken 5 fracties op om de Holland Outlet Mall (HOM) te bespreken in de gemeenteraad. Het lijkt dat de fracties zich achter de kritiek scharen die geuit is in de brief van bewoners en ondernemers.

Memo

De partijen verwoorden het als volgt: “Het college stuurde medio juli een memo naar de raad met daarin voorstellen voor de afdoening van een aantal moties met betrekking tot de Holland Outlet Mall. Deze memo zorgde voor veel vragen en onrust bij de bewoners en ondernemers, die vervolgens ook een brandbrief stuurden. Deze week kreeg de raad ook nog bericht dat de behandeling van de volgende stap voor de HOM – het bespreken van de Samenwerkingsovereenkomst – wordt uitgesteld. Dat zou gebeuren in september en oktober. Het is niet duidelijk tot wanneer de behandeling is uitgesteld.”

Boven de markt blijven hangen

De fractie van Zó! Zoetermeer vindt dat er in de commissievergadering van de raad gesproken moet worden over de ontwikkelingen. Het is niet goed als de vragen over de moties niet beantwoord worden. Niet alleen hebben wij als fractie vragen, maar het is ook nodig om de zaken uit te leggen aan de mensen die zich ongerust maken over de komst van de HOM. Bovendien is het van belang om duidelijkheid te krijgen over het proces. De mogelijke komst van de HOM moet niet ‘boven de markt blijft hangen’, terwijl niet duidelijk is wanneer de volgende stap aan de raad wordt voorgelegd, en het ook niet duidelijk is waardoor de vertraging wordt veroorzaakt.

4 september

Zó! Zoetermeer heeft vandaag, mede namens de fracties van GroenLinks, het CDA, de CU/SGP en de SP aan het presidium gevraagd om de stand van zaken van de HOM te agenderen voor de commissievergadering van 4 september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen