Twee doden bij schietincident in Zoetermeer

Foto: Politie Zoetermeer

Een getuige belde dinsdag 25 april omstreeks 11:00 uur de politie, nadat hij getuige was van een schietincident aan de Edisonstraat. Agenten troffen op een parkeerplaats, op een industrieterrein in een auto twee slachtoffers aan.

Korte tijd later bleek dat de twee mannen waren overleden. Getuigen zagen twee verdachten wegvluchten in een donkere auto, merk BMW. Agenten vonden de BMW korte tijd later uitgebrand terug aan de Curaçao (wijk Oosterheem). Vermoedelijk ging het om een gestolen auto.

Vlakbij, aan de Borneo, stond een auto van het merk Volkswagen met een Belgisch kenteken klaar, vermoedelijk om mee verder te vluchten. Echter kozen de twee ervoor om onder dreiging van een vuurwapen een auto, van het merk Opel, type Corsa, buit te maken door middel van carjacking aan de Curaçao. Deze Opel Corsa is vanavond teruggevonden in Rotterdam.

Signalement

Een van verdachten droeg een donkere jas, een spijkerbroek en een bivakmuts. Van de tweede verdachte is op dit moment geen signalement bekend.

Direct startte een Team Grootschalig Optreden (TGO) die onderzoek doet naar het schietincident. Forensische rechercheurs onderzochten de omgeving van het plaats delict. De slachtoffers zijn twee mannen, waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld.

Tips?

De rechercheurs van het TGO team zoeken getuigen van dit schietincident, de brand in de BMW en de carjacking van de Opel Corsa. Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u meer informatie die kan helpen de daders van dit schietincident te vinden, neem dan contact op met de recherche via de Opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Opsporing Verzocht

Vanavond om 20.30 uur besteed Opsporing Verzocht op NPO1 aandacht aan deze zaak.

Bekijk hier de beelden van opsporing verzocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen