Schietpartij in Edisonstraat (Zoetermeer)

Foto: Politie Zoetermeer

Vandaag zijn de hulpdiensten rond 11 uur opgeroepen voor een schietpartij in de Edisonstraat in Zoetermeer.

Schietpartij

Ter plaatse bleek een schietpartij te hebben plaatsgevonden waarbij twee slachtoffers ernstig gewond raakte. Beide slachtoffers werden in een auto aangetroffen. Beide slachtoffers zijn overleden. De politie kijkt massaal en op meerdere plaatsen uit naar de verdachten. De twee slachtoffers zijn vermoedelijk vader en zoon en zaten in een zwarte Mercedes.

Twee verdachten

De politie meldt dat er in iedere geval twee verdachten zijn. Het is nog niet bekend of de politie nog meer verdachten op het oog heeft. Uit getuigenverklaringen blijkt dat er een BMW van de plaats van misdrijf is weggereden. Inmiddels is een uitgebrande BMW aan de Corsica gevonden. Dit was mogelijk een vluchtauto van de vermoedelijke daders.

Burgemeester Aptroot reageert

Op RTV West reageert burgemeester Aptroot met de woorden: ‘Ik ben er enorm van geschrokken dat er een schietpartij met dodelijke afloop in mijn stad heeft plaatsgevonden.’

Onderzoek

Er is nog niets bekend over de aanleiding van de schietpartij. De politie en de recherche doen momenteel onderzoek.

Laatste update

De NOS meldt dat twee verdachten op de A12 zijn aangehouden. De politie heeft echter nog geen mededelingen gedaan over arrestaties of identiteit van de daders. Op sociale media zijn onbevestigde berichten te lezen dat de slachtoffers afkomstig zijn van het woonwagenkamp bij de Zoetermeerse gevangenis.

In de media wordt gespoken over een “drive by shooting”. Een schietpartij vanuit een rijdende auto. Twee medewerkers van de groenvoorzieningen hebben de dodelijke schietpartij zien gebeuren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen