Politie schrijft bekeuring uit voor ‘leuk speelgoed’

Foto: Politie Zoetermeer

Met het warme weer van afgelopen dagen ziet de politie de elektrische aangedreven voertuigen steeds meer in het straatbeeld verschijnen. Vooral de varianten op de step.

Helaas zijn niet alle elektrische voertuigen toegestaan. Je mag met een elektrisch aangedreven voertuig allen de weg op als deze door de minister van Infrastructuur en Waterstaat is aangewezen als bijzondere bromfiets en door de minister is toegelaten op de openbare weg. Als bestuurder of berijder van een niet toegestaan voertuig bent u niet verzekerd in het geval er iets gebeurt, zoals bijvoorbeeld een aanrijding.

Afgelopen dagen zijn diverse bestuurders van dergelijke voertuigen staande gehouden door de politie en deze bestuurders hebben een bekeuring gekregen. Het boetebedrag bedraagt 280 euro. Bij herhaling is het niet uitgesloten dat het voertuig in beslag zal worden genomen om uiteindelijk, na beslissing van de officier van justitie, vernietigd te worden.

Bij het vragen van een verklaring horen agenten veelvuldig: “De verkoper zei dat het mocht en dat hij is goedgekeurd.” of “Op de site stond dat er niet bij.”. Dit zijn echter vaak verkooppraatjes en express vergeten teksten op websites.

Voor informatie of uw voertuig de weg op mag en aan welke voorwaarden u moet voldoen als bestuurder zie deze link en deze voor steps.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen