Dertien voortvluchtigen aangehouden door het EVA-Team

Foto: Politie Zoetermeer

Het EVA-Team (Executie Vonnissen Afgestraften) van de politie Den Haag hield sinds het begin van deze maand 13 verdachten aan die zich aan hun opgelegde straf probeerden te onttrekken. De straffen van de aangehouden personen in maart tellen op tot 10 jaar gevangenisstraf.

De meest in het oog springende aanhouding was van een 38-jarige Hagenaar die in Belgiƫ was veroordeeld tot 1650 dagen gevangenisstraf voor Opiumwet delicten en bedreiging. Hij werd 8 maart aangehouden in zijn auto in Den Haag. Ook hield het EVA-team op 9 maart een 46-jarige man uit Den Haag aan in Zoetermeer. Hij was eerder door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 90 dagen en het betalen van een geldbedrag van ruim 13.00 euro voor witwassen.

Op 18 maart werd een 32-jarige man aangehouden op zijn woonadres in Leiden. Hij moet nog een straf uitzitten van 180 dagen voor diefstal. Een 20-jarige Rotterdammer werd na onderzoek aangehouden op 23 maart in zijn woning in Rotterdam. Hij was veroordeeld tot 110 dagen gevangenisstraf voor diefstal en afpersing.

Het EVA-team

Deze 4 aanhoudingen en de 9 andere werden gedaan door het EVA-Team. Dit team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-Team.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen