Aanhouding na mogelijke voorbereiding op woninginbraak

Foto: Politie Zoetermeer

Afgelopen woensdag 13 januari, omstreeks 19:00 uur, zag een politieagent in burger hoe een man zijn natuurlijke behoefte deed op de parkeerplaats van het Patrijzenveld, nabij het winkelcentrum Leidsewallen.

Toen de man vervolgens in zijn auto stapte, besloot de agent om hem aan te spreken. De man bleek in gezelschap te zijn van een tweede persoon die zich als passagier in het voertuig bevond. Beiden konden zich niet identificeren. De passagier besloot de controle niet af te wachten en ging er als een haas vandoor. Een derde persoon die op dat moment geheel in het donker gekleed een brandgang uitkwam, zat duidelijk niet om een praatje verlegen met de politie. Ook hij maakte rechtsomkeer en rende weg in de richting van de Velddreef.

De achtergebleven bestuurder bleek geen onbekende van de politie en in het voertuig werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. De 29 jarige man uit Utrecht werd hierop aangehouden ter zake het plegen van voorbereidingshandelingen voor een woninginbraak. Het voertuig en de aangetroffen inbrekerswerktuigen werden in beslag genomen en zullen nader onderzocht worden door specialisten van de forensische opsporing.

De politie vraagt omwonenden om zich te melden wanneer zij braakschade aantreffen bij de woning. Tevens doet de politie een oproep aan getuigen en bewoners die een camera hebben waarmee deze personen mogelijk zijn vastgelegd.

Mocht u informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek, neemt u dan contact op via telefoonnummer 0900-8844

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen