Grote vechtpartij met wapens

Foto: Politie Zoetermeer

Zaterdag kreeg de politie een melding van een vechtpartij waarbij tien personen betrokken waren. Door getuigen was gezien en gehoord dat er een verdachte een vuurwapen bij zich zou hebben.

De groep was weggerend op het moment dat de politie arriveerde. Bij het verder zoeken kwam de politie uit op een locatie, vlakbij het gemelde incident.

Bij het zien van de drie verdachten leek het of deze mannen ruzie hadden. De mannen voldeden deels aan het signalement. Eén van de drie verdachten gooit vervolgens snel een zwart voorwerp weg als hij de agenten in het oog krijgt. De politie heeft de verdachten benaderd en met de techniek die zij gebruiken voor gevaarlijke verdachten naar de grond gepraat. De verdachten zijn geboeid afgevoerd.

De politie heeft hierna onderzoek gedaan bij de vermeende betrokken woning waar nog vier andere verdachten binnen waren. Uit het onderzoek bleek dat het weggegooide voorwerp een ploertendoder betrof. Er is zowel bij de drie aangehouden verdachten als de vier verdachten in betrokken woning geen vuurwapen aangetroffen.

Gezien de grootte van de groep en het niet kunnen aantreffen van andere betrokkenen, omdat deze mogelijk zijn weggerend of weggereden, zijn de verdachten in vrijheid gesteld. De verdachte die een ploertendoder had weggegooid heeft hiervoor een boete gekregen.

Soms kan de politie helaas niet meer doen dan snel en breed onderzoeken waar een minimale uitkomst het eindresultaat is. Niets doen is voor de politie geen optie en het bewijzen is een vereiste om tot een vervolging te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen