Camera’s helpen bij snelle aanhouding

Foto: Politie Zoetermeer

Op donderdagochtend 15 oktober kreeg de politie meerdere meldingen van diefstallen uit schuurtjes aan de van Rijswijckschans in Zoetermeer.

Op het moment dat de agenten ter plaatse waren aangekomen bleek het bij de meeste schuurtjes te gaan om een poging tot diefstal. Bij twee waren er daadwerkelijk spullen gestolen: gereedschap en twee fietsen.

Het geluk voor de dienstdoende agenten was dat meerdere buurtbewoners camera’s nabij hun woning hadden hangen. De verdachte was daarop goed te zien. De politie maakte dankbaar gebruik van de beelden en al snel kwamen ze uit bij de verdachte.

In overleg met de Officier van Justitie hebben de politieagenten de betreffende 28-jarige man op heterdaad in zijn eigen woning aanhouden. Naast de verdachte werd ook het weggenomen gereedschap in de woning aangetroffen. Één van de gestolen fietsen was inmiddels aangetroffen door de eigenaar. De andere fiets is nog niet terecht.

De van diefstal vermeende goederen, zijn door de politie in beslag genomen en zullen in overleg met de Officier van Justitie zo snel mogelijk worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

De recherche van ons politiebureau heeft de zaak verder in onderzoek. Mocht u nog meer informatie hebben of ook spullen missen uit uw tuin of schuur, dan kunt u bellen met 0900-8844 of met 0800 – 7000 (meld misdaad anoniem).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen