Achtervolging na mogelijke straatrace

Foto: Politie Zoetermeer

Afgelopen nacht kregen agenten een melding van een straatrace in de omgeving van de Boerhaavelaan. Ter hoogte van het station werden drie voertuigen aangetroffen die hier mogelijk bij betrokken waren.

Er werd een stopteken gegeven. Echter één van de aanwezige bestuurders had kennelijk geen trek in een controle en ging er met slippende banden vandoor. Na een korte achtervolging op de Boerhaavelaan waarbij de maximum snelheid fors werd overschreden, wist de bestuurder op de Van Leeuwenhoeklaan te ontkomen.

Het daaropvolgende onderzoek leidde naar de identiteit van de 21 jarige bestuurder. Na een tevergeefs bezoek aan zijn woonadres, werd het voertuig later die nacht rijdend aangetroffen op de Zoetermeerse rijweg. De 21 jarige man werd aangehouden en overbracht naar het politiebureau.

Tegen de beginnend bestuurder zal proces verbaal opgemaakt worden ter zake negeren van het stopteken en overschrijding van de maximum snelheid. Daarnaast zal hij worden aangemeld voor een educatieve maatregel gedrag bij het CBR.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen