Aanhoudingen na diefstal scooter onderdelen

Foto: politie.nl

Afgelopen nacht kregen agenten een melding dat er op het Roggeakker in de wijk Seghwaert twee jongens bezig zouden zijn om onderdelen van een scooter weg te nemen.

Ter plaatse werd een deels gestripte scooter aangetroffen maar van de daders ontbrak ieder spoor. Bij een onderzoek in de directe omgeving werd al snel één van de mannen opgespoord. De 24 jarige verdachte bleek onder invloed van alcohol en was in bezit van inbrekerswerktuigen. Niet veel later verscheen ook de tweede verdachte nietsvermoedend op de plek waar de scooter was achtergebleven. Ook deze 32 jarige man mocht plaatsnemen op de achterbank van ons dienstvoertuig en werd overgebracht naar het politiebureau.

Diezelfde nacht werd met toestemming van de hulpofficier van justitie een onderzoek ingesteld in de woning van één van de aangehouden verdachten. In deze woning werden de weggenomen scooter onderdelen aangetroffen.

Rechercheurs van de afdeling veelvoorkomende criminaliteit hebben een nader onderzoek ingesteld naar deze diefstal. De officier van justitie heeft in de loop van de dag besloten om de zaak tegen één verdachte te seponeren in verband met onvoldoende bewijs. De andere verdachte zal binnenkort bij een zogenaamde OM hoorzitting te horen krijgen welke staf er boven zijn hoofd hangt. Daarnaast zal hij verantwoordelijk gehouden worden voor de veroorzaakte schade

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen