Alcohol en geweld tegen de politie

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Afgelopen zaterdagnacht surveilleerden politieagenten in de wijk Buytenwegh toen zij geschreeuw hoorden vanuit de richting van de J.C. Bloemhove. Ter plaatse bleken er twee Zoetermeerders ruzie te hebben.

Beiden waren onder invloed van alcohol en één van hen vond het nodig om de aanwezige agenten te beledigen. De 53-jarige man verzette zich tegen de aanhouding en door agenten moest gepast geweld gebruikt worden om de situatie onder controle te krijgen.

De andere partij bleek onder invloed van alcohol een voertuig te hebben bestuurd. Ook de 42-jarige vrouw mocht met de agenten mee naar het bureau voor een blaastest op het ademanalyseapparaat. Er werd proces-verbaal opgemaakt en beide verdachten zullen zich binnenkort moeten verantwoorden.

18-jarige jongen

Even later werd de Zoetermeerse politie gestuurd naar het tenniscomplex aan de Buytenparklaan alwaar problemen zouden zijn bij de uitloop van een feestje. Ter plaatse werd door agenten een 18-jarige jongen aangetroffen die zich niet kon identificeren en onder invloed van alcohol een snorfiets had bestuurd. Ook hij wenste niet direct mee te werken en bood de nodige weerstand tegen de aanhouding.

De 18-jarige jongen bleek nog maar 2 maanden in het bezit van een rijbewijs. Met 730 ug/l op het ademanalyseappartaat mocht hij deze dan ook weer snel inleveren.

Belemmeren werkzaamheden

Op diezelfde locatie werd een 35-jarige Hagenaar aangehouden voor het belemmeren van onze werkzaamheden. Na meerdere waarschuwingen volgde een aanhouding en ook hierbij waren de collega’s genoodzaakt geweld te gebruiken. De verdachte is met een bekeuring op zak heengezonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen