Politie grijpt in bij winkelcentrum De Vlieger

Foto: politie.nl

Afgelopen maandag kreeg de politie om 6:15 uur meerdere meldingen bij winkelcentrum De Vlieger in Rokkeveen. Op de parkeerplaats zouden meerdere jongeren staan met auto’s die overlast veroorzaakten.

De overlast zou bestaan uit het draaien van harde muziek, schreeuwen en het gebruiken van lachgas. Eerder berichtte de politie Zoetermeer al dat het veroorzaken het gebruiken van lachgas in combinatie met overlast strafbaar is in Zoetermeer. Op aangewezen plekken hoeft er niet eens sprake te zijn van overlast. De omgeving van winkelcentrum De Vlieger is één van deze plekken.

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam troffen zij vijf jongeren en twee auto’s. Over de straat lagen allemaal ballonnen verspreid. De jongeren hedden meerdere lachgascilinders bij zich.

Alle vijf aanwezige jongeren hebben een bekeuring ontvangen van € 140,-. De politie heeft de jongeren eerst hun troep laten opruimen en heeft de jongeren vervolgens weggestuurd.

Samen met Team Handhaving pakt de politie de overlast van lachgas aan. U kunt de politie bereiken op 0900-8844 en Team Handhaving op 14079.

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen