Extra toezicht speeltuin

Foto: Politie Zoetermeer

Naar aanleiding van klachten van omwonenden en bezoekers van het speeltuintje gelegen tussen de Datheenhove en Busken Huethove hebben de wijkagenten van Buytenwegh direct actie ondernomen.

Zij hebben met diverse omwonenden en bezoekers van het speeltuintje gesproken en de klachten in kaart gebracht. De meest gehoorde klachten zijn dat jongeren daar tot laat in de avond (geluids)overlast veroorzaken en troep achterlaten.

De wijkagenten hebben dit vervolgens met Team Handhaving, de jongerenwerkers van Buurtwerk en Buurtpreventie WAS-Buytenwegh besproken. Gezamenlijk zijn zij inmiddels begonnen met de aanpak van deze overlast.

De wijkagenten hebben recentelijk via Twitter en Instagram de jongeren, bezoekers en omwonenden hierover geïnformeerd. De afgelopen dagen is daar op diverse tijdstippen intensief gecontroleerd, maar tot op heden is er nog overlast geconstateerd.

De wijkagenten blijven dit speeltuintje regelmatig controleren en als er overlast geconstateerd wordt is het boetebedrag € 140,-.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen