Politie geeft inkijkje bij arrestatie

Foto: politie.nl

Botsen is blazen is al jaren het protocol bij iedere aanrijding waar de politie ter plaatse komt. Bij iedere bestuurder nemen zij een blaastest af en waar nodig ook een speekseltest.

Zaterdag 20 juni werd één van de agenten naar een aanrijding op de Wattstraat gestuurd. Er waren geen gewonden, echter de verdenking bestond wel dat één van de bestuurders onder invloed van alcohol had gereden.

Over de gevolgen van een dergelijke aanrijdingen denken mensen over het algemeen weinig na. Zo zal de verzekeraar de bestuurder zelf financieel verantwoordelijk stellen. Ook de straf is niet mals en tevens zal het CBR een Educatieve Maatregel Alcohol opleggen. Dit is een cursus die door een bestuurder zelf betaald moet worden en hier leer je wat de risico’s van alcoholgebruik in het verkeer zijn.

In deze video neemt de politie ons mee hoe een dergelijke arrestatie verloopt en waar de agenten mee te maken krijgen.

BOTSEN IS BLAZEN…Dat is al jaren het protocol bij iedere aanrijding waar wij ter plaatse komen. Bij iedere bestuurder nemen wij een blaastest af en waar nodig ook een speekseltest.Zaterdag 20 juni werd één van onze collega's naar een aanrijding op de Wattstraat gestuurd. Er waren geen gewonden, echter de verdenking bestond wel dat één van de bestuurders onder invloed van alcohol had gereden.Over de gevolgen wordt vaak niet nagedacht. Zo zal de verzekeraar de bestuurder zelf financieel verantwoordelijk stellen. Ook de straf is niet mals en tevens zal het CBR een Educatieve Maatregel Alcohol opleggen. Dit is een cursus die zelf betaald moet worden en hier leer je wat de risico's van alcoholgebruik in het verkeer zijn.Don't drink and drive!!In het filmpje nemen wij jullie mee hoe dit verliep en waar wij mee te maken krijgen als politie.(RW/KH)

Geplaatst door Politie Zoetermeer op Dinsdag 30 juni 2020

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen