Politie achtervolgt scooter met hoge snelheid

Foto: Politie Zoetermeer

Vanochtend (donderdag 25 juni) werd de aandacht van de politie getrokken door een tegemoetkomende scooter waarvan de opzittenden bij het zien van de politieauto wat nerveus en schichtig overkwamen.

De politie besloot om te keren en de scooterrijder te onderwerpen aan een controle. Dat de bestuurder hieraan niet wilde meewerken bleek wel uit het feit dat deze er met hoge snelheid vandoor ging en allerlei zijstraten indook. Op de Hildebrandhove lukte het de agenten om de scooterrijder tot stoppen te dwingen.

De 18-jarige bestuurder erkende vrijwel direct dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij er daarom vandoor was gegaan. De bestuurder kon geen aannemelijke verklaringen geven over de herkomst van de scooter en daarnaast viel het de agenten op dat het contactslot van de scooter was verwijderd en dat de motor met een schroevendraaier moest worden afgezet.

Al snel ontstond hierdoor het vermoeden dat de scooter van diefstal afkomstig was. Zowel de 18-jarige jongen als zijn 15-jarige passagier werden daarom aangehouden op verdenking van heling. Beide jongens zijn ingesloten en onze afdeling veelvoorkomende criminaliteit doet onderzoek in deze zaak.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden