Maatregelen coronavirus worden in Zoetermeer gehandhaafd

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Premier Rutte heeft vanavond in een persconferentie bekend gemaakt dat alle maatregelen verlengd zijn tot 28 april 2020. In Zoetermeer is de politie samen met team Handhaving van de gemeente weer zichtbaar aanwezig om toezicht te houden op de noodverordening.

De politie ziet dat het overgrote deel van de mensen zich houdt aan de opgelegde maatregelen van de overheid. Een enkele keer komen wij groepjes mensen tegen die met elkaar een praatje maken, een frisse neus halen of van het zonnetje genieten. In het belang van de volksgezondheid treedt de politie op tegen groepen van drie of meer personen die zich in de publieke ruimte bevinden en minder dan 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Vandaag maakte de politie bekend dat er tussen donderdag 26 en zondag 29 maart landelijk ruim 250 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het overtreden van de ‘coronamaatregelen’. De politie handhaaft waar nodig, maar zal altijd eerst mensen aanspreken en een beroep doen op het gezonde verstand en de eigen verantwoordelijkheid. Volgt men de waarschuwing niet op of treedt men in herhaling dan zal er verbaliserend worden opgetreden.

Ga alleen naar buiten als dat nodig is. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of voor een frisse neus. Doe dat niet met meer dan 3 personen. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Ook op straat, in de supermarkt of wanneer u een recreatiegebied bezoekt. Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen