Politie waarschuwt voor babbeltruc door zogenaamde ‘verpleegkundigen’

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

In verschillende steden zijn mensen slachtoffer geworden van een nieuw soort babbeltruc. De daders doen zich voor als verpleegkundigen die via een vingerprik bloed komen afnemen. Ze hebben intussen in verschillende steden toegeslagen.

Vorige week werden meerdere oudere bewoners in de Utrechtse wijk Overvecht slachtoffer van een nieuwe babbeltruc waarbij de daders zich voordoen als verpleegkundigen. Terwijl de ene ‘verpleegkundige’ via een vingerprik echt bloed afneemt, gaat de andere op zoek naar waardevolle spullen en geld. Naast Utrecht zijn er intussen ook meldingen gekomen uit Eindhoven.

Zelfde methode

Sybren van der Velden, projectleider Woninginbraak en Heling bij de politie: ‘We hebben hier niet te maken met losstaande incidenten. Er lijken groepen aan het werk die het land intrekken en steeds met dezelfde methode proberen bij oudere bewoners binnen te komen. Wij raden ouderen aan alert te zijn op deze nieuwe vorm van babbeltrucs. Vraag altijd naar een legitimatie of neem contact op met de zorginstantie waarvoor zorgverleners zeggen te komen.’

Bespreek het ook met uw ouderen en voorkom een hoop leed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen