Achtervolgingen op hoge snelheid door Zoetermeer

Foto: politie.nl

Agenten van de Zoetermeerse politie zijn afgelopen nacht twee keer betrokken geweest bij achtervolgingen op hoge snelheid.

Op de Aziƫweg bij het Noord Aa zagen de politieagenten een motorfiets rijden. De bestuurder van de motorfiets negeerde het stopteken. Hij ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Ondermeerweg. Een motoragent van het basisteam Zoetermeer was in de buurt en kon gelijk aansluiten bij de achtervolging. Nabij de N206 kon de verdachte tot stoppen gedwongen worden door de motoragent. De bestuurder is aangehouden.

De verdachte bleek onder invloed van verdovende middelen. Op basis van het rijgedrag en de overschrijding van de maximumsnelheid is het rijbewijs van de verdachte onmiddellijk ingevorderd. Zijn motor is inbeslaggenomen. Na aankomst op het politiebureau bleek de verdachte een hoeveelheid XTC pillen op zak te hebben. De recherche zal deze zaak onderzoeken.

Later in dezelfde nacht was het wederom raak. Op de Oostweg controleerde een agent de bestuurder van een personenauto. Bij een ademtest bleek dat de verdachte onder invloed was van alcohol. Omdat er een vermoeden was dat de bestuurder ook onder invloed was van verdovende middelen werd de bestuurder onderworpen aan een speekseltest. De verdachte besloot de uitslag van de deze test niet af te wachten en reed er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging door de woonwijk besloot de verdachte toch maar te stoppen waarop hij werd aangehouden. De speekseltest bleek ook positief te zijn. Aan het bureau is bloed afgenomen van de verdachte en dit zal onderzocht worden in een laboratorium.

In beide gevallen zal er proces-verbaal opgemaakt worden en zal de Officier van Justitie de zaak beoordelen. Ook zal het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in kennis worden gesteld van het rijgedrag van beide verdachten.

'

Reacties

article
24895
Achtervolgingen op hoge snelheid door Zoetermeer
Agenten van de Zoetermeerse politie zijn afgelopen nacht twee keer betrokken geweest bij achtervolgingen op
https://zoetermeer.nieuws.nl/politie/24895/achtervolgingen-op-hoge-snelheid-door-zoetermeer/
2019-07-26T11:32:09+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2018/12/31112154/politieauto-met-zwaailicht-nacht1.jpg
Politie