Grote drugsvangst door openstaande boete

Foto: Gemeente Zoetermeer

Surveillerende agenten van team Zoetermeer hielden afgelopen dinsdagmiddag een voertuig staande op de Provincialeweg N219 bij Zevenhuizen omdat de bestuurder mogelijk een openstaande boete zou hebben.

Tijdens de controle ontstond bij de agenten het vermoeden dat er zich verdovende middelen in het voertuig bevonden. Bij een doorzoeking van het voertuig werd een grote hoeveelheid soft en harddrugs aangetroffen. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Een speekseltest wees uit dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van cannabis het voertuig had bestuurd.

De aangetroffen drugs werd in beslag genomen en de districtsrecherche van Zoetermeer- Leidschendam/ Voorburg zal de zaak verder onderzoeken. Bloedonderzoek moet uitwijzen of de grenswaarden van drugs in het verkeer zijn overschreden.

In verband met de openstaande boete bleek het rijbewijs van de bestuurder inmiddels te zijn gevorderd door de officier justitie. Het was voor de man dus niet meer toegestaan om auto te rijden. Ook voor dit feit werd proces verbaal opgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen