Ruzie en alcohol: politie grijpt in

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op donderdag 4 juli 2019 0mstreeks 23:00 uur werden agenten naar een adres gestuurd waar een ruzie gaande zou zijn. Ter plaatse trof de politie drie mannen aan welke allen zichtbaar onder invloed van alcohol waren.

Nadat de ruzie gesust was, hadden de agenten het vermoeden dat één van de drie mannen, omdanks het bovenmatige gebruik van alcohol toch een auto wilden gaan besturen. De agenten besloten hierop van alle drie de mannen een blaastest af te nemen. Uit de blaastest bleek dat de drie mannen teveel alcohol gedronken hadden. De mannen kregen een rijverbod.

Eigenwijs

De agenten hadden het vermoeden dat deze mannen toch zouden gaan rijden, ondanks het rijverbod. De politieagenten besloten in de omgeving te blijven rijden. Ongeveer een kwartier later zagen ze de mannen rijden in een auto. Hierop werd een stopteken gegeven. Achter het stuur zat één van de mannen, die juist daarvoor een rijverbod gekregen had. De man werd direct aangehouden.

Om te voorkomen dat de andere mannen na het vertrek van de collega’s ook weer zouden rijden, werd de auto van de man door de collega’s meegenomen naar het bureau.

Drank en drugs

Aan het bureau werd van de aangehouden man een speekseltest afgenomen. De man testte positief op de aanwezigheid van drugs. Van de man werd bloed afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij mag zich op een later tijdstip verantwoorden bij de rechter.

Ben jij de BOB?

Als je alcohol drinkt laat je dan rijden door iemand die niet drinkt. Je test positief op drugs, ook al heb je het een paar dagen geleden gebruikt. Je zal bij een positieve test altijd aangehouden worden en een arts zal bloed afnemen om de exacte hoeveelheid te bepalen.

'

Reacties

article
24485
Ruzie en alcohol: politie grijpt in
Op donderdag 4 juli 2019 0mstreeks 23:00 uur werden agenten naar een adres gestuurd waar
https://zoetermeer.nieuws.nl/politie/24485/ruzie-en-alcohol-politie-grijpt-in/
2019-07-08T16:12:53+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2018/11/27140726/bier-terras-borrel-alcohol-nieuws.nl_.jpg
Politie