Twee minderjarigen aangehouden voor mishandeling Boerhaavelaan

Foto: Politie.nl

Agenten hielden zondagochtend 9 juni twee minderjarigen aan op verdenking van openlijke geweldpleging aan de Boerhaavelaan. Van de mishandeling dook een filmpje op internet op.

Vrijdag 7 juni dook er een internetfilmpje op van een mishandeling aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer. Op het filmpje is een mishandeling te zien. Wanneer een oudere man tussen beiden wilt komen moet ook hij het ontgelden en rake klappen incasseren. Hij raakte hierbij lichtgewond. Direct werd er een onderzoek gestart om de dader te achterhalen. Er is met meerdere getuigen gesproken.

Aanhoudingen

Het opsporingsonderzoek leidde naar twee verdachten. Op zondag 9 juni hielden agenten een 13-jarige verdachte uit Berkel en Rodenrijs aan. Ook degene die het filmpje zeer waarschijnlijk heeft gemaakt is aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hun betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging wordt verder onderzocht.

Burgemeester

Burgemeester Aptroot reageerde op facebook op deze berichtgeving: “Op Dumpert filmpje waarin een jongen en een oudere man worden mishandeld. Politie heeft vanochtend de 2 verdachten aangehouden. Degene die mishandelt en degene die “leuk filmpje” maakt. Goed werk politie. Hier kom je niet mee weg. Wat mij betreft keihard aanpakken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen