Meerdere aanhoudingen voor rijden onder invloed

Foto: Politie Zoetermeer

Afgelopen vrijdag waren agenten in de nachtdienst al druk doende geweest met diverse personen welke onder invloed hadden gereden. Op zaterdag en zondagnacht hadden zij wederom de handen vol aan personen die onder invloed reden.

Op zaterdag werd bij een alcoholcontrole op de Zwaardslootseweg al snel een bestuurder aangehouden als verdachte van rijden onder invloed. Hij blies 765 ugl en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Tijdens de surveillance werden er maar liefst 5 bestuurders aangehouden als verdachte van rijden onder invloed van verdovende middelen. Van al deze bestuurders is bloed afgenomen en dit zal worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. De rijbewijzen werden ingevorderd en het CBR zal een onderzoek gaan doen naar de rijgeschiktheid van deze bestuurders.

Weer tegen de lamp gelopen

Opmerkelijk was dat één van deze personen de nacht ervoor ook al was aangehouden voor rijden onder invloed van verdovende middelen. Zijn rijbewijs was dus reeds ingevorderd en tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt worden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Zondag

Zondag was het ook weer raak. Tijdens de surveillance werden twee bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De ene bestuurder blies 790 ugl. Het rijbewijs werd daarom ingevorderd. Een andere bestuurder blies 370 ugl. Zijn rijbewijs werd ook ingevorderd omdat het voor hem de 3e keer was dat hij binnen 5 jaar werd aangehouden voor rijden onder invloed. Nadat deze bestuurder in vrijheid was gesteld besloot hij om weer te gaan rijden. Hij werd door een oplettende agent opgemerkt en werd opnieuw aangehouden. Hij moest nogmaals blazen en hij blies wederom boven de wettelijke grens. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt en uiteraard wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een rijverbod en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen