Verdachte rijdt weg van plaats van ongeval

Foto: Politie Zoetermeer

Op maandag 8 oktober 2018 omstreeks 16:00 uur reed een bestuurster op de Rijksweg A12 in de richting van Zoetermeer. Opeens hoorde de bestuurster een harde klap aan de achterkant van haar voertuig. Haar auto begon hierop te slingeren en gelukkig kon de vrouw de controle over haar voertuig houden.

Nog voordat de vrouw door had wat er gebeurd was zag de vrouw dat een auto haar passeerde waarvan de gehele voorzijde in elkaar lag. In plaats van te stoppen besloot de veroorzaker van de aanrijding door te rijden. Een oplettende getuige bleef achter de verdachte van het ongeval rijden en belde de politie.

In Zoetermeer kon de verdachte aangehouden worden. Van de bestuurder werd een alcoholtest en speekseltest afgenomen. De speekseltest met de positieve uitslag. De verdachte mag zich binnenkort bij een rechter verantwoorden voor het verlaten van een plaats van ongeval en het rijden onder invloed van een stof. Het voertuig van het slachtoffer is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Als u en aanrijding krijgt ben u verplicht u persoonsgegevens en voertuiggegevens achter te laten bij de tegenpartij. Als u dit niet doet maakt u zich strafbaar aan art 7 van de Wegenverkeerswet 1994.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen