5 automobilisten en 1 bromfietser aangehouden wegens rijden onder invloed

Foto: Politie Zoetermeer

Agenten van team Zoetermeer hielden afgelopen nacht 6 bestuurders aan wegens rijden onder invloed. Eén van hen betrof de bestuurder van een bromfiets. Hij bleek te veel alcohol te hebben gedronken en niet in het bezit van een rijbewijs.

De andere 5 werden aangehouden omdat zij een auto bestuurde en bij controle positief werden getest op het gebruik van verdovende middelen. Zij werden aangehouden en voor bloedafname overgebracht naar het politiebureau. Het bloed van deze 5 zal voor onderzoek worden opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Wanneer uit dit onderzoek blijkt dat de wettelijke grenswaarde voor drugs in het verkeer is overschreden, volgt proces verbaal voor rijden onder invloed. Één van deze laatst genoemde bestuurders maakte de fout door wederom achter het stuur te kruipen. Hij liep opnieuw tegen de lamp bij een verkeerscontrole in de wijk Oosterheem. De man werd aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.

Bij rijden onder invloed zal er mededeling gedaan worden aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Afhankelijk van de adem/ bloeduitslag en/of recidive kan besloten worden tot een onderzoek rijgeschiktheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen