Scooterrijders na diverse overtredingen thuis bezocht

Foto: Politie Zoetermeer

Op vrijdag 23 februari 2018 reden politieagenten met hun opvallende surveillancevoertuig in de wijk Rokkeveen. Daar zagen zij twee scooters met hoge snelheid rijden. Tevens zagen zij dat 1 bestuurder geen helm droeg.

De agenten gaven de twee bestuurders hierop een stopteken, maar zagen dat hier geen gevolg aan werd gegeven. De 2 scooterrijders gingen er vandoor en de achtervolging werd ingezet. De Politie Zoetermeer had de kentekens van beide scooters reeds genoteerd en doorgegeven aan de meldkamer.

De agenten zagen vervolgens dat de beide scooterrijders over fietspaden en voetpaden reden, achterom keken en geen gevolg gaven aan het gegeven stopteken. Doordat dit té gevaarlijk werd besloot de politie de achtervolging te staken. Via de kentekens wisten de politieagenten waar de tenaamgestelden van beide scooters thuishoorden.

Kort daarna is de politie bij beide adressen op bezoek gegaan. Daar werd in het bijzijn van de ouders een hartig woordje met de beide jongens gesproken. Ook de ouders waren absoluut niet te spreken over het (rij)gedrag van hun zonen.

De politie heeft de twee jongens een aantal bekeuringen gegeven:

  1. Als bestuurder geen goedpassende helm dragen: € 99,-
  2. Niet stoppen bij stopteken: € 259,-
  3. Rijden op het voetpad: € 104,-
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen