Vechtpartij parkeergarage Italiëlaan

Foto: Politie Zoetermeer

Afgelopen nacht, omstreeks 01:00 uur, kreeg de Politie Zoetermeer een melding dat er een vechtpartij zou zijn in de parkeergarage aan de Italiëlaan. Met diverse eenheden zijn zij direct ter plaatse gegaan.

Ter plaatse aangekomen hoorden de agenten dat iemand riep: ”Verstop dat wapen”. Hierop hebben de politieagenten direct hun vuurwapen getrokken. kort daarna zijn 4 verdachten aangehouden.

Vuurwapen

Het wapen is in de directe nabijheid van de verdachten aangetroffen. Na onderzoek bleek het om een nepvuurwapen te gaan. De recherche van bureau Zoetermeer heeft de zaak in onderzoek.

Andere afloop

Dit had echter ook heel anders af kunnen lopen! Agenten zien het verschil niet tussen een echt en een nepwapen. Zij nemen het zekere voor het onzekere. Zij benaderen je met een getrokken vuurwapen en als je, misschien uit angst of paniek, iets onverwachts doet, kan de politie een schot lossen.

Wist je dat je zelfs een strafblad kunt krijgen als je met een nepwapen over straat loopt? De verdachten in kwestie hadden dus ook neergeschoten kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op https://www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.html.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen