Donkere Dagen Offensief

Foto: Politie Zoetermeer

Studenten van MBO Rijnland, Wasteam Rokkeveen, Team Handhaving, politievrijwilligers en wijkagenten hebben gisteren (vrijdag) de handen ineen geslagen.

In het Stadshart is er een Burgernetwervingscampagne gehouden. Hierbij zijn 153 (!) nieuwe aanmeldingen gedaan. Een enorme opbrengst voor één campagnedag.

Preventieadvies

Op de vrijdagmiddag en -avond is er gezamenlijk in de wijk Seghwaert en de wijk Rokkeveen gesurveilleerd en uitgebreid preventieadvies gegeven. Bewoners zijn in persoon geattendeerd op slechte beveiliging van hun woning, geen verlichting of openstaande ramen. Als zij niet thuis waren kregen zij een folder in de bus met gericht preventieadvies.

Elke vrijdag

In de maand november wordt elke vrijdag een uitgebreide actiedag gehouden waarbij actief wordt samengewerkt om Zoetermeer nog veiliger te maken door middel van het Donkere Dagen Offensief.

Donkere Dagen Offensief

Daarnaast wordt er tijdens het Donkere Dagen Offensief dagelijks extra gesurveilleerd door de politie en Team Handhaving met het oog op inbraken en soortgelijke criminaliteit. Ook de WAS buurtpreventieteams lopen extra rondes met de wijkagent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen