Zoetermeerse brandweerlieden naar Sint Maarten

Foto: Brandweer Zoetermeer

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft besloten Om vandaag een volledig team van USAR.NL naar het door orkaan Irma zwaar getroffen Sint Maarten te sturen.

Zaterdag is al een verkenningsteam van USAR.NL vertrokken naar Sint Maarten. Het team, bestaande uit 59 mensen (o.a. brandweermensen van kazerne Stadshart en Oosterheem) , zal aan de coƶrdinatie van de noodhulpverlening gaan bijdragen, humanitaire noodhulp bieden en de civiele hulpdiensten op het eiland gaan ondersteunen.

Professionals met expertise

USAR.NL is een team van professionals waaronder brandweerpersoneel, verpleegkundigen en artsen, bouwkundigen, ondersteunend personeel en leidinggevenden. Het team heeft na de aardbevingen in Marokko, Pakistan, Haiti en Nepal bewezen met zijn expertise van grote meerwaarde te kunnen zijn. Anders dan gebruikelijk ligt het accent van deze inzet vooral op het verlenen van noodhulp en minder op het zoeken van slachtoffers.

Zo spoedig mogelijk naar Sint Maarten

Het team zal maandag 11 september met een defensievlucht vanaf Eindhoven vertrekken en via CuraƧao zo spoedig mogelijk naar Sint Maarten reizen.

Reacties