Stamtafel met Rob Oele: Een groter hart

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Op 29 november organiseert de bibliotheek een zeer bijzondere Stamtafel met auteur Rob Oele. Hoe kom je een onbevattelijk verlies te boven? Deze vraag speelt in de levens van Rob en zijn zoon Joris na het grote verlies dat ze in 2014 leden.

In dat jaar werden door een aanval van een dief in Cambodja de vrouw en dochter van Joris gedood. De impact van deze gebeurtenis op hem en de familie en vrienden was immens.

Ieder reageert op eigen wijze op zulk verdriet. Het hielp Rob zelf om zijn zoon bij te kunnen staan. Hij had er ook baat bij om vele korte verhaaltjes te gaan schrijven over betekenisvolle momenten rondom en in de periodes na de moord. Ook ging hij, op zoek naar antwoorden hoe je zo’n drama kunt verwerken. Hij ging in gesprek met verschillende bekende Nederlanders met elk hun een eigen levensvisie. In dat alles zocht en vond hij een vorm van zingeving.

Rob heeft over dit alles een boek geschreven met de titel ‘Een groter hart’. Hij geeft tijdens de Stamtafel een inkijk hoe dit boek in een jarenlang proces tot stand is gekomen. Hij wil ook, mede aan de hand van een aantal passages uit zijn boek, vertellen over de positieve krachten die het zijn zoon en hemzelf mogelijk maakten om te kunnen gaan met zo’n groot verlies. Een groter hart is daar de sprekende metafoor van.

Wil jij (online of fysiek in het Forum) deelnemen aan deze aangrijpende Stamtafel? Ga naar www.forumzoetermeer.nl of naar www.bibliotheek-zoetermeer.nl voor meer informatie en om een gratis ticket voor deze Stamtafel te bestellen. Er zijn zowel tickets beschikbaar om online mee te doen als ook om fysiek erbij aanwezig te zijn. Een ticket is ook te verkrijgen aan de balie van de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen