Op steentijd-safari bij Piëzo TalentenAcademie Seghwaert

Foto: Piëzo

Dat je voor een ware tijdreis naar het verre verleden, naar de tijd dat er nog geeneens ijzer was ontdekt om gebruiksvoorwerpen van te maken, niet ver weg hoeft bewees Lucia Ros van Prehistory Alive onlangs.

Bij de Piëzo TalentenAcademie kunnen kinderen hun eigen talenten ontdekken door kennis te maken met verschillende mensen die ook heel verschillende beroepen hebben. Deze mensen worden gevraagd een keer op te treden als gastdocent en dan over hun beroep of vrijwilligerswerk in de praktijk te vertellen. Vragen staat vrij bij deze kennismakingen en de kids gaan ook zelf iets doen waardoor je het beroep een beetje kunt ‘voelen’.

Afgelopen dinsdag, wat was het warm, nam Lucia de kinderen mee op ‘steentijdsafari’ in het Park Seghwaert. Lucia was geheel verkleed als iemand uit de steentijd met al haar zelfgelooide huiden en zelfgemaakte gereedschappen om te overleven in de steentijd. Wat was dat leuk en leerzaam. De kinderen kwamen tijd te kort. Tevreden met een mooie schildering op de bovenarm met verf van okers en met het ‘vuur’ van de vuurboog nog in de ogen gingen ze deze bloedhete middag weer naar huis.

Wil je meer informatie over de Piëzo TalentenAcademie? Of je ook meedoen? Neem dan contact op met Simone Langeveld via [email protected] of 06 36573257.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen